ESAB Cool Mini - přídavná chladicí jednotka

Kód: 0460144880
34 738 Kč / ks 28 709,09 Kč bez DPH
Do 7 dnů
Můžeme doručit do:
11.4.2024
Možnosti doručení

Přídavná jednofázová chladicí jednotka ke svařovacím zdrojům ESAB Caddy Tig 2200i. Chladicí výkon 0,7 kW. Provozní tlak 2,3 bar. Automatický režim provozu. Tlakové čidlo.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jednotka Cool Mini od společnosti ESAB je přídavná chladicí jednotka pro svařovací zdroje CADDY TIG (2200i, 2200i AC/DC). Jednotka je určena k chlazení kapalinou chlazených hořáků.

 

Použití

Jednotka Cool Mini je určena pro pevné spojení se zdrojem CADDY TIG z kterého je i napájena. Spojovací prvky pro spojení se zdrojem jsou součástí dodávky. Vždy se ujistěte, že zdroj CADDY TIG je vybaven konektorem pro propojení s chladicí jednotkou. Jednotka nemá vlastní přívodní kabel s vidlicí 1 x 230 V.

 

Vlastnosti

  • Přídavná chladicí jednotka pro zdroje CADDY TIG
  • Chladicí výkon 0,7 kW
  • Objem chladicí kapaliny 2,2 litru
  • Automatický režim provozu
  • Tlakové čidlo
  • Tepelná ochrana proti přetížení

 

Režim provozu

Jednotka Cool Mini pracuje v automatickém režimu - díky funkci ELP (ESAB Logic Pump) rozpozná, že je připojen kapalinou chlazený hořák a automaticky zapne vodní čerpadlo. V případě, že není připojen kapalinou chlazený hořák, jednotka neběží. Jednotka je vybavena tlakovým čidlem.

 

Tlakové čidlo

Tlakové čidlo je propojeno s řídícím systémem invertorů CADDY TIG. Při poklesu tlaku chladicí kapaliny je na ovládacím panelu zdroje signalizována porucha chlazení a zdroj přeruší svařovací proces, čímž se zabrání poškození hořáku vlivem přehřátí.

 

Jakou použít chladicí kapalinu?

Chladicí jednotka je dodávána bez chladicí kapaliny. Do chladicích jednotek doporučujeme kapalinu BINZEL BTC-15 v kanystrech o objemu 5 litrů nebo o objemu 20 litrů. Na rozdíl od běžných chladicích kapalin (např. Fridex) tato kapalina není agresivní vůči materiálům použitým na konstrukci chladicích okruhů a čerpadel, omezuje účinky elektrolytické koroze a zabraňuje usazování nečistot v chladicím okruhu.

 

Určeno pro zdroje ESAB

  • CADDY TIG 2200i
  • CADDY TIG 2200i AC/DC

Doplňkové parametry

Kategorie: Chladicí jednotky
Záruka: 3 roky
? Napájecí napětí: 1 x 230 V
? Typ jednotky: Přídavná
? Chladicí výkon: 0,7 kW
? Objem chladicí kapaliny: 2,2 l
? Maximální tlak: 2,3 bar
? Maximální průtok: 2 l/min
? Automatický režim: Ano
? Tlakové čidlo: Ano
Rozměry (Š x D x V): 188 x 418 x 137 mm
Hmotnost: 6,7 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Historie společnosti ESAB sahá až do roku 1904, kdy švédský inženýr Oscar Kjellberg vyvinul první obalenou svařovací elektrodu na světě a založil společnost Elektriska Svetsnings-Aktiebolaget (ESAB). Tímto okamžikem se začala psát historie svařování.

I následující roky byly plné převratných změn a vynálezů - první redukční ventil (1914), uvedení přídavných materiálů pro navařování tvrdokovů (1922), vynalezena metoda svařování pod tavidlem SAW (1937), vynalezena metoda TIG (1944), vynalezena metoda drážkování uhlíkovou elektrodou (1949), vynalezena metoda MIG/MAG (1950), vynález plazmového řezání (1955), vynález hořáku pro řezání a svařování pod vodou (1972) atd. Vždy, když se v oblasti svařování odehrálo něco důležitého, společnost ESAB byla u toho...

V současnosti je společnost ESAB světovým lídrem v oblasti svařovacích a řezacích zařízení a přídavných materiálů. Do skupiny ESAB patří více než 40 globálních a regionálních značek, společnost působí ve 147 zemích světa a má 26 výrobních závodů.

×

Splátková kalkulačka ESSOX