Svářečská kukla AerTEC OptoMAX Air

Kód: 70.4441.601
Pro PAPR
Značka: CleanAIR
17 912 Kč / ks 14 803,31 Kč bez DPH
Do 4 dnů
Můžeme doručit do:
23.4.2024
Možnosti doručení

Samostmívací svářečská kukla. Kazeta 1/1/1/1. DIN 5 - 13. Světlý stav DIN 4. Průzor 100 x 50 mm. 3 senzory. Vzduchový kanál. Autopilot, True Color, Twilight. Vyměnitelné baterie.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Svařovací kukla AerTEC OptoMAX Air je výsledkem úzké spolupráce mezi domácí značkou CleanAIR (výrobce filtračně-ventilačních jednotek) a švýcarskou značkou OPTREL (výrobce špičkových samostmívacích kukel).

Kukla AerTEC OptoMAX Air je doslova "dvojčetem" populární kukly OPTREL e684 PAPR a přebírá od ní všechny dostupné technologie - plně automatické nastavení, technologie True Color View, Autopilot, funkci Twilight apod. Shodná je nejen samostmívací kazeta, ale i skelet kukly, hlavový kříž a spotřební díly (zorníky, folie, dioptrická skla apod.). Kukla je vybavena integrovaným rozvodem vzduchu pro připojení k filtračně-ventilační jednotce.

Zásadním rozdílem mezi kuklami je jejich kompatibilita s filtračně-ventilačními (PAPR) jednotkami. Zatímco kukla OPTREL e684 PAPR je homologována pro použití s jednotkami OPTREL, kukla AerTEC OptoMAX Air je homologována pro použití s jednotkami CleanAIR.

Kukla je určena pro všechny metody svařování (kromě laserového), pro pájení, plazmové řezání nebo broušení.

 

Rozsah dodávky

  • Kukla AerTEC OptoMAX Air s integrovaným rozvodem vzduchu
  • Obličejová rouška
  • Náhradní vnější ochranný zorník - 1 kus
  • Obal na kuklu

 

Kukla je dodávána kompletní, smontovaná a je připravena pro okamžité použití. Kukla je určena výhradně pro kombinaci s filtračně-ventilačními jednotkami CleanAIR (Basic, AerGO apod.).

 

Popis

Kukla AerTEC OptoMAX Air je plně automatická svařovací kukla od švýcarského výrobce, společnosti OPTREL. Díky unikátní technologii True Color View poskytuje zcela realistické zobrazení barev, funkce Autopilot sama nastaví úroveň zatemnění DIN dle intenzity oblouku. Samozřejmostí je i přepínač režimu broušení/svařování a vyměnitelné baterie.

 

Integrovaný rozvod vzduchu s možností nastavení

Kukla je vybavena integrovaným rozvodem vzduchu a je určena pro připojení k filtračně-ventilační (PAPR) jednotce CleanAIR. Pomocí otočného ovladače lze plynule nasměrovat až 20% čerstvého vzduchu do oblasti čela. To přispívá k účinnému chlazení uvnitř kukly a zabraňuje přímému proudění vzduchu přes oči. Díky tomu nedochází ke vzniku syndromu suchých očí (zarudnutí, pálení). Připojení vzduchové hadice ke kukle je řešeno rychloupínacím konektorem typu QuickLOCK.

 

Integrovaný rozvod vzduchu s možností nastavení

 

TRUE COLOR VIEW

Díky technologii TRUE COLOR VIEW vidíte zcela čistě vše, co se děje před, v průběhu i po ukončení svařování. V aktivním stavu je obraz detailní, vysoce kontrastní, s neuvěřitelně širokým barevným spektrem.

 

Porovnání běžné kukly (vlevo) s kuklou OPTREL s technologií True Color View (vpravo)

 

Nastavení zatemnění AUTOPILOT s možností korekce

Jedinečné řešení OPTREL "AUTOPILOT" (adaptabilní zatmavení) automaticky přizpůsobuje stupeň tmavosti v průběhu svařování. Přidaný senzor jasu okamžitě rozpozná změny v intenzitě svařovacího oblouku a automaticky přizpůsobí úroveň zatmavení DIN v rozsahu 5 - 13. Jste tak stále dokonale chráněni nezávisle na změnách v intenzitě oblouku a velikosti svařovacího proudu. V režimu "AUTOPILOT" je možné provést manuálně korekci o ± 2 stupně DIN. Manuální úprava zatmavení už není nutná - ale je stále dostupná stisknutím tlačítka kdykoliv potřebujete.

 

  

Manuální nastavení zatemnění

Vedle režimu "AUTOPILOT" kukla umožňuje i běžné manuální nastavení hodnoty DIN v rozsahu 5 - 13. Nastavení se provádí ve 2 úrovních: DIN 5 - 9 a DIN 9 - 13. Přepínač a nastavení úrovně DIN je na vnější straně kukly.

 

Nastavení citlivosti

Kukla umožňuje nastavení citlivosti v závislosti na světelných podmínkách okolního prostředí (tmavé prostředí - nižší citlivost, světlé prostředí - vyšší citlivost) vč. režimu "Super High" pro extrémní citlivost. Režim "Super High" je určen pro svařovací proudy od 3 A. Ovládání citlivosti je na vnější straně kukly.

 

Reakční rychlost

Pro perfektní ochranu zraku je důležitá reakční rychlost samostmívací kazety. Kukla AerTEC OptoMAX Air poskytuje bleskové přepnutí ze světlého do tmavého stavu a naopak. Čas přepnutí světlá/tmavá je 0,170 ms při pokojové teplotě, 0,110 ms při okolní teplotě 55° C. Čas přepnutí tmavá/světlá lze plynule nastavit v rozsahu 0,1 - 2,0 sekundy. Nastavení se provádí ovladačem na vnitřní straně kazety.

 

Funkce TWILIGHT

S přechodem z tmavého do světlého stavu souvisí i funkce "TWILIGHT", kterou je kukla AerTEC OptoMAX Air vybavena. U běžných kukel dochází k přepnutí stavu tmavá/světlá skokově. Po delším svařování může být tento přechod pro svářeče nepříjemný a oči mohou být nakrátko "oslepeny". Právě tomuto stavu funkce "TWILIGHT" zamezuje - kazeta kukly přechází z tmavého do světlého stavu zcela plynule. Funkce "TWILIGHT" snižuje namáhání očí a umožňuje tak svařovat delší dobu s minimální únavou.

 

Individuální nastavení úhlové detekce senzorů

Na svářecích pracovištích může docházet k situacím, kdy kazeta kukly neúmyslně reaguje na svařovací oblouk jiného svářeče v okolí. Společnosti OPTREL má řešení: díky použití patentované posuvné senzorové lišty lze snížit úhlovou detekci senzorů z 80° na 60°. To zabraňuje reakci kazety na svařovací procesy v okolí svářeče.

 

Změna úhlové detekce senzorů pomocí patentované senzorové lišty

 

Přepínač režimu svařování/broušení

Kukla umožňuje přepnutí do režimu broušení. Tlačítko přepnutí "Grind on/off" je na vnější straně kukly a díky své velikosti se snadno ovládá i v rukavicích. Po stisku tlačítka se kukla přepne do neaktivního stavu DIN 4 a poskytuje tak nejen důkladnou ochranu celého obličeje před jiskrami a okujemi, ale i skvělý výhled na místo broušení.

 

Ovládací panel - funkce AUTOPILOT, manuální nastavení zatemnění, citlivost a přepínač broušení

 

Přehled všech vlastností

  • Integrovaný rozvod vzduchu pro připojení k PAPR jednotce
  • Technologie True Color View pro živé barvy
  • Optická kvalita: 1/1/1/1
  • Průzor: 100 x 50 mm
  • 3 optické senzory
  • Rozsah zatemnění: DIN 5 - 13, ve světlém stavu DIN 4
  • Nastavitelná citlivost vč. zóny "Super High" pro proudy od 3 A
  • Nastavitelný čas zesvětlení: 0,1 - 2,0 sekundy s funkcí Twilight
  • Reakční doba: 0,170 ms
  • Patentovaná posuvná senzorová lišta pro snížení úhlové detekce senzorů
  • Přepínač režimů svařování/broušení
  • Komfortní hlavový kříž s možností nastavení vzdálenosti kukly od obličeje
  • Napájení: solárním článkem a vyměnitelnými bateriemi CR2032 (2 kusy)
  • Hmotnost: 500 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Svářečské kukly, ochranné štíty, PAPR jednotky, příslušenství
Záruka: 2 roky
? Typ kukly: Samostmívací
? Příprava pro PAPR: Ano
? Odklopný FLIP-UP štít: Ne
? Klasifikace kazety: 1/1/1/1
? Technologie True Color: Ano
? Rozměry průzoru: 100 x 50 mm
? Počet senzorů oblouku: 3
? Stupně ztmavení: DIN 5 - 13
? Světlý stav: DIN 4
? Rychlost ztmavení: 0,17 ms
? Rychlost zesvětlení: 0,1 - 2,0 s
? Boční průzory: Ne
? Režim broušení: Ano
? Přepínač broušení: Na skeletu
? Ovládání tmavosti clony: Na skeletu
? Ovládání citlivosti: Na skeletu
? Ovládání zpoždění: Na kazetě
? Automatické zapnutí: Ano
? Napájení: Solární článek, CR2032 (2 ks)
? Možnost výměny baterie: Ano
? Hmotnost kukly: 500 g

OPTREL Autopilot

OPTREL True Color View

OPTREL Twilight

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Výrobcem jednotek pro osobní ochranu dýchacích cest CleanAIR je ryze česká společnost MALINA – Safety se sídlem v Jablonci nad Nisou, která se již od roku 1993 zabývá bezpečností a ochranou zdraví při svařování a jiných procesech. Společnost zajišťuje návrh, vývoj a samotnou výrobu kompletního portfolia filtračně-ventilačních jednotek CleanAIR. Jednotky CleanAIR jsou dodávány do více než 40 zemí po celém světě a díky tomu je společnost MALINA - Safety významným hráčem v segmentu osobní ochrany dýchacích cest. Systémy CleanAIR jsou široce využívány nejen v kovovýrobě, ale i v chemickém, farmaceutickém a potravinářském průmyslu nebo v zemědělství.

Vhodným doplňkem k filtračně-ventilačním jednotkám CleanAIR jsou svářečské kukly a štíty CleanAIR AerTEC. Kombinace jednotek a kukel CleanAIR jsou vždy plně certifikovány a homologovány a poskytují tak nejvyšší ochranu dýchacích cest. Jednotky a kukly CleanAIR lze zakoupit buď samostatně, nebo ve zvýhodněných setech.

K filtračně-ventilačním jednotkám a kuklám CleanAIR výrobce dodává i širokou škálu příslušenství - ochranné zorníky, potítka, hlavové kříže, různé typy filtrů (částicové, pachové, plynové), náhradní akumulátory nebo hadice.

×

Splátková kalkulačka ESSOX